אורז פרסי עם פירות יבשים מושלם לחג

היום למדתי להכין מנה מסורתית מהמאסטר ישראל אהרוני ואני חייבת לציין שזו בין המנות הכי קלות ומיוחדות שאפשר להכין לחג הקרב ובא עלינו לטובה, תהנו ושיהיה חג שמח

מצרכים:

2.5 כוסות אורז לבן (כל סוג), רבע כוס שמן זית, לתיבול:, כפית כורכום, כף מלח, כפית פלפל שחור, פירות יבשים:, שליש כוס חמוציות, שליש כוס משמשים מיובשים חתוכים, שליש כוס דומדמניות, עשבי תיבול:, 2 כפות רוזמרין יבש, 3 עלי טימין, אופציונלי: עשבי תיבול נוספים לפי הטעם

איך מכינים?

1. שוטפים את האורז ומסננים.

2. מבשלים בסיר עם מים על אש בינונית למשך 8 דקות, עד שהאורז אל דנטה (חצי מבושל). שוטפים במים קרים ומסננים.

3. מעבירים שליש מהאורז לקערה ומוסיפים כורכום, מלח, פלפל. לשאר האורז מוסיפים את הפירות היבשים והתיבול

4. באותו סיר שבישלנו את האורז, שופכים שמן זית ומניחים את האורז עם הכורכום בתחתית. מטגנים 5 דקות עד שנשמעים קולות של טיגון.

5. מוסיפים את שאר האורז מעל ללא הידוק, יחד עם חצי כוס מים. מכסים עם מגבת ומכסה ומבשלים על אש נמוכה למשך 50-60 דקות.

6. מגישים: מניחים את האורז הרך בצלחת ומעליו את השכבה הקריספית.

 

אופציונאלי: כל עשבי תיבול שאתן אוהבות.

שימו לב- אפשר לוותר על הפירות היבשים ולשים כל תיבול שאתן אוהבות.

סרטון הכנה: