בולונז טופו עם רוטב עגבניות ביתי

זה מדהים בעיניי איך העולם מתקדם לכיוון של תחליפים טבעיים. אם פעם תחליפים היו בגדר חלום מעובד, היום אפשר לחשוב על כל דבר בגרסה טבעית יותר, ולא פחות טעימה! זה משמח אותי. אפילו מאוד

מצרכים:

חבילת פסטה ללא גלוטן (או כל סוג פסטה), חבילת טופו במרקם קשה (300 גרם), 500 גרם עגבניות שרי בקבוק, פלפל אדום, בצל, מלח, כמון, פפריקה, אדומה מעושנת, שמרי בירה (אופציונלי)

איך מכינים?

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. במקביל, מטגנים את הבצל עם מלח עד שמזהיב. מוסיפים את הפלפל האדום והעגבניות, וממשיכים לטגן במשך 5-7 דקות עד שהירקות מתרככים ונוזלי העגבניות יוצאים.

3. מצננים מעט את התערובת ומעבירים לבלנדר. בשלב זה ניתן להוסיף שמרי בירה. טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.

4. מפוררים את הטופו למחבת עם מעט שמן, ומטגנים עד שהוא הופך לקריספי קלות.

5. מוסיפים את התיבול (מלח, פפריקה, כמון) ואת הרוטב עגבניות. מערבבים.

6. מערבבים את הרוטב והטופו עם הפסטה המוכנה ומגישים.

סרטון הכנה: