בלונדיז טחינה

מצרכים:

כוס קמח שיבולת שועל (או שיבולת שועל טחונה), כפית סודה לשתייה (או אבקת אפייה), 1/2 כוס טחינה גולמית (או חמאת שקדים/קשיו), 4 כפות מייפל (או כל ממתיק אחר), ביצה (לטבעוני: כף זרעי צ'יה טחונים + 3 כפות מים), 1/3 כוס חלב שקדים ללא סוכר (או כל חלב אחר), אופציונאלי: חופן שוקולד צ'יפס לבן

איך מכינים?

1. מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים (קמח שיבולת שועל, סודה לשתייה).
2. בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים הרטובים (טחינה, מייפל, ביצה/תחליף טבעוני, חלב שקדים) עד לתערובת אחידה.
3. יוצקים את תערובת הרטובים ליבשים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים קלות.
4. מעבירים לתבנית קטנה/אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהשכבה העליונה זהובה וטיפה קריספית.
6. מצננים, חותכים ומגישים

סרטון הכנה: