בלונדיז שקדים מ-5 מרכיבים

מצרכים:

2 כוסות קמח שקדים, 1/3 כוס סוכר קוקוס (או מייפל/דבש/סילאן/אגבה), כף אבקת אפייה, 2 ביצים M (לטבעוני: 2 כפות רסק תפוחים + 2 כפות קורנפלור), 1/4 כוס חמאת שקדים (או חמאת בוטנים/חמאת אגוזים אחרת), אופציונאלי: שוקולד לבן, שוקולד צ'יפס, שקדים פרוסים, תמצית וניל, גרידת תפוז, מעט מיץ תפוזים

איך מכינים?

1. מערבבים בקערה תחילה את המרכיבים היבשים (קמח שקדים, סוכר קוקוס, אבקת אפייה).
2. מוסיפים את המרכיבים הרטובים (ביצים/תחליף טבעוני, חמאת שקדים) ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית/ריבועית קטנה או אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
4. מפזרים מעל את התוספות האופציונליות אם רוצים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו למשך 17 דקות (או 15 דקות לפאדג' חצי אפוי).
6. מצננים מחוץ לתנור למשך 10 דקות, חותכים לריבועים ומגישים.

סרטון הכנה: