טאקו טבעוני וללא גלוטן עם טורטייה ממרכיב אחד (פלוס מים ומלח)

מצרכים:

כוס קמח עדשים אדומות (או קמח כוסמת/חומוס), חצי כוס מים (125 מ"ל), מעט מלח, בצל קצוץ, חצי חציל חתוך לקוביות, חצי חבילת טופו מגורד, חצי צ'ילי פרוס, תבלינים: כף כמון, מלח, צ'ילי, מעל: אבוקדו פרוס, עגבניות קצוצות, בצל קצוץ

איך מכינים?

1. הכנת הטורטיות:
– נערבב את הקמח, המים והמלח עד לקבלת בלילה אחידה (במרקם נוזלי סמיך).
– נשפוך למחבת נון-סטיק חמה, נהפוך כשמופיעות בועות והקצוות מתקשות.
– נקפל לחצי ונכניס לטוסטר קופץ לדקה עד שהטורטייה מקבלת צורה של טאקו.

2. הכנת המילוי:
– נטגן את הבצל עם מעט מלח עד שמזהיב.
– נוסיף את החציל, הטופו, הצ'ילי והתבלינים.
– נבשל עד שהחציל מוציא נוזלים וכל המרכיבים מתרככים (אם מתייבש, נוסיף מעט מים).

3. הרכבת הטאקו:
– נמלא את הטורטיות בתערובת הירקות ונוסיף אבוקדו, עגבניות ובצל קצוצים מעל.

סרטון הכנה: