הכנת הטופו:
נשפוך את חלב הסויה לסיר ונחמם על אש בינונית תוך ערבוב רציף (כדי למנוע גלישה).
כשהחלב מתחמם ומתחילות להופיע בועות (לאחר כ-7 דקות), ננמיך לאש נמוכה ונמשיך לערבב.
נוסיף את הלימון הסחוט בהדרגה ונערבב למשך דקה.
נכסה את הסיר ל-2 דקות ונבדוק אם נוצרו גושים קטנים (אם לא, נוסיף עוד לימון).
עיצוב הטופו:
נעביר את התערובת למסננת מרופדת בבד ונעטוף מלמעלה.
נניח משקל כבד מעל ונכניס למקרר לשעה לפחות כדי לסנן את הנוזלים ולקבל מרקם קשה.
הגשה:
נחתוך לקוביות ונשתמש לפי הטעם.