כדורי מוקה ללא גלוטן

מצרכים:

2 כוסות קמח שקדים (או כוס אחת קמח שקדים וכוס קמח שיבולת שועל), 2 כפות חמאת שקדים (או כל חמאת אגוזים, או ניתן לוותר), 1/4 כוס שוט אספרסו (או כף קפה מגורען מעורבב עם מים רותחים), 4 כפות מייפל (או ממתיק אחר), 100 גרם שוקולד מריר (60% או כל אחוז) מומס

איך מכינים?

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הכדורים (קמח שקדים, חמאת שקדים, אספרסו, מייפל) עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קמח; אם מתפורר, מוסיפים עוד נוזל.
2. יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים בצד.
3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל עם מעט שמן עד להמסה מלאה.
4. טובלים את הכדורים בשוקולד ומפזרים מעל מלח גס.
5. מכניסים לקירור למשך חצי שעה לפחות. מאחסנים במקרר עד להגשה.
6. מהכמות המצוינת יוצאים כ-11 כדורים. אם משתמשים בקמח שיבולת שועל, ייתכן שיהיה צורך להוסיף מעט נוזל לבצק.

סרטון הכנה: