סביח ביתי

מצרכים:

חציל בינוני, עגבנייה (או עגבניות שרי), מלפפון (או מלפפון בייבי), 2 ביצים, 4 כפות גרגרי חומוס מקופסת שימורים (או מבושלים לאחר השרייה), 2 כפות טחינה גולמית, חופן פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, שמן זית, לימון סחוט, שן שום

איך מכינים?

1. חצילים: חותכים את החציל לאורך ל-4 פרוסות ומסדרים בתבנית. מפזרים מלח ומניחים למשך 10-20 דקות עד שיוצאים נוזלים.
מנגבים את הנוזלים, מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות עד שהחצילים משחימים ומצטמקים. מסדרים בצלחת.

2. ביצים: מבשלים במים רותחים למשך 7 דקות בדיוק, שוטפים במים קרים מיד ומקלפים.

3. ירקות טריים: חותכים את העגבנייה והמלפפון, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון סחוט.

4. טחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם 4 כפות מים, מלח, לימון, שום ופלפל שחור עד למרקם נוזלי.

5. הרכבה: מסדרים את החצילים הצלויים, הביצים, גרגרי החומוס, הטחינה, הפטרוזיליה והירקות בקערה. מומלץ להגיש עם פרוסת לחם כוסמין מלא, שיפון או קמח מלא.

סרטון הכנה: