1. בעזרת מקלף, נגלף רצועות מהזוקיני (להימנע מהחלק עם הגרעינים).
2. נשרה את הרצועות בקערה עם מים, כף מלח ולימון סחוט ל-10 דקות לריכוך והוצאת מרירות.
3. בינתיים, נגלף רצועות מלפפון, נחתוך את הבצל, נפרוס את הנקטרינה, ונקצוץ את הבצל הירוק והנענע.
4. נסנן את הזוקיני מהמים ונניח בקערה עם שאר המרכיבים ולבסוף נוסיף קרעי מוצרלה.
5. נזלף שמן זית, חומץ בלסמי מצומצם, לימון, פלפל שחור, מלח גס ונפזר פקאנים גרוסים.
6. נערבב, נטעם, ונוסיף תיבול לפי הצורך.