פלאפל ברוקולי מ-4 מרכיבים

לכל מי שהחליט.ה שהשבוע אוכלים בריא קחו רעיון שאפשר להכין לארוחת צהריים/ארוחת ערב שהיא גם טעימה ברמות וגם מזינה, תהנו :)

מצרכים:

כוס ברוקולי קפוא שהופשר, חופן כוסברה/פטרוזיליה, חצי בצל (סגול/לבן), 2 כוסות חומוס מקופסת שימורים (או קפוא שהופשר/טרי שהושרה במים לילה ובושל עד ריכוך), תבלינים: מלח, כפית כמון, אופציונאלי: 2 שיני שום, לימון, מעט טחינה גולמית

איך מכינים?

1. הכנת התערובת: הניחו את כל המרכיבים במעבד מזון/בלנדר וטחנו לתערובת אחידה. זה בסדר אם יש גושים.

2. התאמת המרקם: אם התערובת לא נדבקת, הוסיפו מעט טחינה גולמית. אם היא דביקה מדי, הוסיפו מעט קמח לבחירתכם.

3. עיצוב הכדורים: כדררו לכדורים קטנים וסדרו על נייר אפייה משומן.

4. אפייה בתנור: רססו/זלפו שמן זית מעל והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-35 דקות, עד להזהבה וקריספיות מבחוץ.

אופציה נוספת היא להכניס לאייר פריי למשך 15-20 דקות על 190 מעלות.

מהבלילה ניתן להכין כ-18 פלאפלים קטנים. תהנו!

סרטון הכנה: