1.טחנו במעבד מזון את גרגרי החומוס, הפטרוזיליה, הבזיליקום, הבצל, השום, המלח והלימון עד לתערובת אחידה. אם המרקם מתפורר, הוסיפו 2 כפות קמח עדשים/חומוס/שיבולת שועל.
2. כדררו את התערובת לכדורים, הברישו במעט שמן זית ואפו בתנור על 180 מעלות למשך 30 דקות או באייר פריי למשך 15 דקות ב-180 מעלות.
3.בסיר קטן על אש בינונית, בשלו כוס קינואה צבעונית עם 2 כוסות מים רותחים למשך 15 דקות.
4.טחנו את הבזיליקום, טחינה, מים, לימון ומלח עד לקבלת ממרח חלק.
5.הגישו בקערה עם חסה, קינואה, ממרח הפסטו ואבוקדו. תהנו!