פסטה מוקרמת על בסיס כרובית

מצרכים:

3 כוסות פרחי כרובית מבושלים (אפשר גם קפואים מופשרים), כוס משקה שקדים (או כל נוזל צמחי/קרם קוקוס/חלב), בצל מטוגן, כף מייפל, רבע כפית מלח, חצי כפית אגוז מוסקט, חצי כפית שום גבישי, אופציונאלי: פטריות מטוגנות

איך מכינים?

1. בבלנדר, נטחן את פרחי הכרובית המבושלים יחד עם משקה השקדים, הבצל המטוגן, המייפל, המלח, אגוז המוסקט והשום הגבישי עד למרקם אחיד.
2. אם התערובת לא נטחנת היטב, נוסיף עוד נוזל בהדרגה.
3. נשפוך את הרוטב למחבת ונבשל על אש נמוכה עד שמתחמם ומצטמצם מעט. מומלץ לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך.
4. נוסיף למחבת פסטה מבושלת מכל סוג (ללא גלוטן אם נדרש) ונערבב היטב עד שהפסטה מצופה ברוטב.
5. נגיש חם ונהנה!

סרטון הכנה: