פסטרמת טופו עם אורז ובטטה

מצרכים:

לאורז: כוס וחצי אורז עגול/יסמין שטוף, חצי בטטה פרוסה דק, חבילת טופו במרקם רך (300 גרם), כוס רסק עגבניות (250 מ"ל), 3 כפות מייפל או ממתיק אחר, כף חרדל דיזון גרגרים/חרדל רגיל, כפית תמצית טעם מעושן, חצי כפית מלח

איך מכינים?

1. הכנת רוטב: לערבב בקערה את רסק העגבניות, מייפל, חרדל, תמצית מעושנת ומלח עד למרקם אחיד.

2. השריית הטופו: לעשות חורים בטופו עם מזלג/שיפוד, להניח ברוטב, לערבב היטב ולהשרות במקרר למשך לילה.

3. בישול אורז ובטטה: לשטוף את האורז היטב, להניח בתחתית סיר עם 3 כוסות מים וצ'ילי יבש. על רשת נירוסטה, להניח את הטופו והבטטה (למנוע נזילת רוטב עם נייר אפייה).

4. אפייה: להפעיל במכשיר נינג'ה על מצב "ארוחה שלמה" ל-20-25 דקות על 185 מעלות.

5. הגשה: לפרוס את הטופו ולהגיש עם האורז והבטטה.

תהנו!

סרטון הכנה: