קוסקוס ללא גלוטן ממרכיב אחד

בפעם הראשונה שטעמתי קוסקוס כזה היה באוסטרליה לפני 3 (או 4?) שנים, הייתי בשוק!!!!!!!! שזה ללא גלוטן והטעם הזכיר לי כלכך את הטעם המקורי רק בלי כל הכאבי בטן של אחרי.

מצרכים:

קמח תירס, מים רותחים, גזר, כרובית, חומוס

איך מכינים?

  1. בסיר קטן על אש בינונית, נערבב את הקמח תירס עם השמן זית והמלח עד שכל הקמח יהיה מצופה בשמן (זה עוזר להפריד אותם אח׳כ).
  2. נוסיף את המים הרותחים ונערבב עד שכל המים מצטצמים, זה לוקח בערך דקה וחצי.
  3. נחכה שיתקרר ונכניס למעבד מזון (או: לבלנדר/לפורר עם הידיים/לסנן במסננת לקוסקוס)

זה אמור להראות כמו קוסקוס.

במקביל: נניח את כל הירקות בסיר גדול עם כל התיבול ונשפוך מים רותחים עד שמכסה הכל ועוד קצת.

אם חסר מים בזמן הבישול נוסיף.

נבשל את כל הירקות עד שמתרככים (בערך חצי שעה על אש בינונית)

נניח את הירקות עם המרק מעל הקוסקוס🙏🏼

סרטון הכנה: