אורז שווארמה קריספי

מצרכים:

3 כוסות אורז מבושל, בצל (סגול או לבן) פרוס, רבע כוס שמן זית, כף גדושה תבלין שווארמה, כף סוכר קוקוס / ממתיק אחר, כפית שטוחה של מלח, חצי כפית כמון, אופציונלי: צ’ילי גרוס / חריף יבש / כף טחינה גולמית, לסלט עגבניות:, חופן עגבניות שרי חתוכות לקוביות, חצי בצל סגול קצוץ, כוס כוסברה קצוצה, כוס נענע קצוצה, שמן זית, מיץ לימון, מלח, שקדים פרוסים קלויים מלמעלה

איך מכינים?

  1. את כל המרכיבים שך האורז- מניחים בקערה ומערבבים עד שכל גרגר תופס צבע ותיבול.
  2. משטחים על תבנית עם נייר אפייה – לא עבה מדי, לא דק מדי כדי שלא יישרף.
  3. מכניסים לתנור שחומם ל170- 180 מעלות, ל־40 דקות לפחות (ואפשר גם יותר אם אוהבים את זה ממש קריספי).
  4. בזמן שהאורז בתנור – מערבבים את הסלט בקערה בצד.
  5. כשהאורז מוכן והופך לזהוב, נותנים לו קצת להתקרר ולקבל את הקריספיות שלו.
  6. מניחים מעל/לצד האורז, אפשר לזלף טחינה מעלולהוסיך חמוצים או כל מה שתרצו😍
    בתאבון.

סרטון הכנה: