אייר פריי פלאפל בטטה מ-3 מרכיבים

היום היה יום מרגש. היום קמתי בבוקר וחיכה לי במטבח הנינג'ה גריל החדש שלי ! אחת הפונקציות שלו הוא: "אייר פריי", ובעברית: טיגון באוויר חם ללא שמן, במילים שלי: "יאללה אני רעבה, איך אני מכינה אנטיפסטי ב10 דקות". בכל מקרה, הרעיון הראשון שעלה לי לראש היה פלאפל בטטה, בכלום זמן, וטעים ברמות אחרות. לכל מי שאין אייר פריי: חדשות משמחות! אפשר גם בתנור! או במחבת.

מצרכים:

בטטה בינונית אפויה, פחית גרגרי חומוס, 3 כפות קמח חומוס, חופן כוסברה, פטרוזיליה, בצל מטוגן, שום, תרד, 2 כפות טחינה

איך מכינים?

1. מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים (כולל תוספות אופציונליות אם רוצים) וטוחנים לתערובת אחידה.

2. יוצרים עיגולים קטנים עם הידיים.

3. מכניסים לאייר פריי ל-12 דקות ב-220 מעלות (ניתן להוסיף ירקות כמו קישוא, גמבה, גזר, בצל סגול).

4. לחלופין, אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-25-30 דקות, או מטגנים במחבת עם שמן זית משני הצדדים.

5. מגישים עם טחינה מתובלת בשום, לימון ומלח.

סרטון הכנה: