אצבעות שוקולד וחמאת בוטנים

מצרכים:

כוס קמח שיבולת שועל (או שיבולת שועל טחונה), 2 כפות קמח שקדים (אופציונלי), 6 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית, כף מייפל (או דבש/סילאן/סטיביה/אגבה), חבילת שוקולד מריר 85% קקאו, כפית שמן קוקוס, מעל: מלח (אופציונלי)

איך מכינים?

1. מערבבים בקערה את הקמחים, חמאת הבוטנים והמייפל עד שמתקבלת תערובת כבדה ואחידה.
2. משטחים את התערובת בצורת מלבן או צורה רצויה אחרת.
3. שוברים את השוקולד לקוביות, מוסיפים את שמן הקוקוס, וממיסים במיקרוגל למשך דקה וחצי (עוצרים כל 30 שניות לערבוב).
4. יוצקים את השוקולד מעל התערובת כך שכל הצדדים יתכסו.
5. מעל ניתן לפזר מעט מלח ולזלף פסים של חמאת בוטנים. בעזרת קיסם יוצרים דוגמה על הפסים.
6. מכניסים למקפיא למשך מינימום שעתיים, מוציאים וחותכים לרצועות. שומרים במקפיא.

סרטון הכנה: