בורקס טורטיה זעתר במילוי גבינות

מצרכים:

טורטיות קטנות/גדולות, לאבנה, גבינה בולגרית מפוררת, תבלין סומק (אפשר לוותר), שליש כוס תערובת תיבול זעתר, שמן זית, אופציונלי: זיתים, חצילים, עגבניות

איך מכינים?

  1. חותכות כל טורטיה לחצי
  2. מורחות שכבת לבנה
  3. מפזרות בולגרית, סומק (או כל תוספת שאת אוהבת)
  4. מקפלות לשני חצאים – עד שמשולש נולד
  5. מהדקות בעדינות (לא חזק מדי)
  6. במחבת עמוקה, מוסיפות שליש כוס תערובת זעתר, מוסיפות 5–6 כפות שמן זית, ומערבבות עד שמתקבל מרקם נוזלי
  7. מורחות שכבה דקה על הצד העליון של כל משולש
  8. מניחות על תבנית עם נייר אפייה, ואופות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות 15 דקות או באייר פרייר: 180 מעלות, 12 דקות
  9. מי שאוהבת את זה יותר פריך – תוסיף עוד 5 דקות
  10. מחכות 2 דקות (אם אתן מצליחות) – ונהנות מהביס הכי טוב של השבוע

סרטון הכנה: