1. הכנת הקינואה:
– בסיר קטן על אש בינונית, שמים חצי כוס קינואה ו-2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים למשך 15 דקות.
2. אפיית הבטטה:
– מכניסים בטטה שלמה לתנור למשך 35 דקות ב-190 מעלות עד שהיא רכה, או לחלופין למיקרוגל ל-7-9 דקות, בהתאם לגודל.
3. הכנת המילוי:
– מקפיצים את הטופו עם שמן זית ומלח. מוסיפים את הפטריות וגרגרי החומוס וממשיכים להקפיץ עד שהכל נהיה שחום (אפשר להוסיף פפריקה, כורכום, פלפל שחור). מערבבים עם הקינואה.
4. הרכבת המנה:
– חותכים את הבטטה לאורך, ממלאים במילוי ומעל שמים טחינה גולמית.