1. שמים את השיבולת שועל בקערה, מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים עד שהיא הופכת למרקם של דייסה.
2. במחבת מטגנים את הבצל עד שמזהיב ומוסיפים את הפטריות לטיגון קצר.
3. מעבירים לבלנדר עם השעועית, אורז, כמון, פפריקה ומלח, וטוחנים לבלילה אחידה.
4. במידת הצורך מוסיפים קמח בהדרגה להסמכה.
5. מערבבים את הבלילה עם 2 כפות דייסת שיבולת שועל שהוכנה קודם.
6. יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות, מניחים על נייר אפייה ומקפיאים ל-20 דקות.
7. מטגנים משני הצדדים או אופים בתנור ב-180 מעלות למשך 30-35 דקות.
8. מגישים בלחמנייה (עם/בלי גלוטן) ותוספות אהובות.