1. מחממים מחבת רחבה על אש בינונית-קטנה. כשחמה, מוסיפים את הקינואה ומערבבים ללא הפסקה.
2. לאחר דקה-שתיים, הקינואה תתחיל להשמיע רעשי פיצוץ קטנים. מסירים מהאש כשהקינואה מקבלת גוון חום בהיר וקריספית.
3. ממיסים את השוקולד בקערה במיקרוגל יחד עם כף שמן זית/קוקוס, עוצרים לערבוב כל 30 שניות למניעת שריפה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
4. מעבירים את הקינואה לשוקולד המומס ומערבבים היטב.
5. יוצרים יציקות של התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים תוספות אופציונליות מעל ומכניסים לקירור למשך חצי שעה לפחות.
6. מאחסנים בקירור ומגישים קר.