כרוב כבוש

מצרכים:

כרוב סגול/לבן, בצל סגול, כף וחצי מלח, כוס חומץ (רגיל/חומץ תפוחים) 250 מ"ל, 3 כפות מייפל או כל ממתיק, 2 כפות שמן זית, 2 לימונים סחוטים, כפית פלפל שחור, 2 שיני שום כתושים

איך מכינים?

1. פורסים את הכרוב כמה שיותר דק באמצעות סכין או מעבד מזון.
2. מוסיפים את המלח ומעסים את הכרוב היטב עד שהמלח מגיע לכל חלקי הכרוב.
3. מניחים ל-15 דקות עד שהכרוב מתחיל להוציא נוזלים, וממשיכים לעסות.
4. מוסיפים את הבצל הפרוס ומערבבים.
5. מעבירים את התערובת לצנצנת שעברה עיקור במים חמים.
6. מוסיפים את הלימון, שמן הזית, החומץ והמייפל לצנצנת, וסוגרים היטב.
7. מאחסנים במקרר למשך עד חודש.
8. מתאים להוסיף לכל ארוחה!

סרטון הכנה: