1. מגררים את הקישוא בעזרת פומפייה או מעבד מזון, סוחטים היטב את הנוזלים ומניחים בצד.
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המאפינס (קמח שיבולת שועל, אבקת אפייה, משקה שקדים, מייפל, ביצה, קקאו).
3. מוסיפים את הקישוא הסחוט והחמאת בוטנים (אם משתמשים) ומערבבים היטב.
4. מעבירים את התערובת לתבנית קאפקייק, ממלאים עד 3/4 גובה השקע. ניתן לפזר מעל שוקולד צ'יפס.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. במידת הצורך, מוסיפים עוד 5 דקות אפייה.
6. מאחסנים במקרר לאחר הצינון.
אופציה טבעונית: מחליפים את הביצה ב-1 כף זרעי צ'יה/פשתן טחונים + 3 כפות מים, מניחים לנוח 5-7 דקות לפני ההוספה לבלילה.