1. מתחילים עם העדשים – שמים אותן בסיר עם מים רותחים ומבשלים בערך 20 דקות, עד שהן רכות אבל עדיין שומרות על הצורה שלהן. מסננים ושמים בצד.
2. בינתיים מכינים את האורז – שמים בסיר את האורז עם כוס ושלושת רבעי מים וקצת מלח. מבשלים עד שהמים נעלמים והאורז רך ואוורירי. משאירים בצד.
3. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצלים הפרוסים.
4. נותנים להם להתבשל על אש בינונית־נמוכה בערך 20 דקות, עד שהם ממש זהובים ומתקרמלים.
5. בשלב הזה מוסיפים סילאן, מלח, פלפל וכל התבלינים- והריח כבר מתחיל לעבוד.
6. עכשיו מוסיפים למחבת את התחליף בשר הצמחוני (או הפטריות) ונותנים לזה עוד כמה דקות טיגון, עד שזה מקבל צבע יפה וכל הטעמים מתחברים.
7. להרכבה – מערבבים את האורז עם העדשים, מעבירים לקערה יפה ומעל מניחים את הבצל המתובל עם ה״תחליף בשר״.
8. לקישוט – מפזרים שקדים קלויים, פטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק ואפשר כמובן לזלף טחינה / יוגורט.
9. וזהו, יש לך מג’דרה חגיגית ומלאת טעמים.
