לטופו:
- ניקח את הטופו, נניח על נייר סופג, נסחט עם הידיים בעדינות כמה שניות ונוציא ממנו את כל הנוזלים.
- בקערה נוסיף את הקורנפלור ונקרע את הטופו בידיים לנתחים לא אחידים.
- נערבב הכל עד שכל הטופו מצופה בקורנפלור.
עכשיו אפשר לבחור:
או לטגן במחבת – נטגן עם שמן עד שהטופו הופך לזהוב וקריספי.
אם מתייבש באמצע, נוסיף עוד קצת שמן ונמשיך בטיגון.
איירפרייר – נשים על 190° בערך 15-18 דקות, עד שהטופו זהוב וקריספי.
אפייה בתנור – 200° ל20 דקות, לפתוח ולהפוך באמצע.
לרוטב:
- נתחיל עם הטחינה הגולמית בקערה.
- נוסיף מיץ לימון ומים בהדרגה ונערבב עד שמתקבל קרם חלק.
- עכשיו נוסיף את שאר המרכיבים: סויה, שמן שומשום, שום, ג’ינג’ר, דבש ומלח.
- נטעם – אם צריך דילול נוסיף עוד מים, אם יצא נוזלי מדי נוסיף עוד טחינה.
אופציונלי: להוסיף צ׳ילי גרוס למי שאוהבת חריף.
לסלט:
- נניח בקערה גדולה חסה, מלפפון, בצל סגול וכוסברה.
- נוסיף מעל את הטופו הקריספי.
- נשפוך את הרוטב וניתן ערבוב עדין שיצפה הכול.
- אפשר להוסיף מעל שומשום.
בתאבון!
