סלט טופו קר ברוטב ג׳ינג׳ר, דבש וטחינה

מצרכים:

חבילת טופו במרקם קשה (300 גרם), רבע כוס קורנפלור, מעט מלח, לרוטב:, רבע כוס טחינה גולמית, לימון סחוט, כפית ג’ינג’ר טרי מגורד, 4 כפות סויה, כף שמן שומשום, 1/2 כפית מלח, שן שום כתושה, 4-5 כפות דבש, חצי כוס מים פושרים לדילול, לסלט:, חסה לאליק/רומית/כל חסה שאתן אוהבות, מלפפון פרוס, חופן כוסברה קצוצה, בצל סגול פרוס, שומשום לבן / שחור, אופציונאלי: חופן רצועות טורטייה/קרקרים קלויים

איך מכינים?

לטופו:

  1. ניקח את הטופו, נניח על נייר סופג, נסחט עם הידיים בעדינות כמה שניות ונוציא ממנו את כל הנוזלים.
  2. בקערה נוסיף את הקורנפלור ונקרע את הטופו בידיים לנתחים לא אחידים.
  3. נערבב הכל עד שכל הטופו מצופה בקורנפלור.
    עכשיו אפשר לבחור:
    או לטגן במחבת – נטגן עם שמן עד שהטופו הופך לזהוב וקריספי.
    אם מתייבש באמצע, נוסיף עוד קצת שמן ונמשיך בטיגון.
    איירפרייר – נשים על 190° בערך 15-18 דקות, עד שהטופו זהוב וקריספי.
    אפייה בתנור – 200° ל20 דקות, לפתוח ולהפוך באמצע.

לרוטב:

  1. נתחיל עם הטחינה הגולמית בקערה.
  2. נוסיף מיץ לימון ומים בהדרגה ונערבב עד שמתקבל קרם חלק.
  3. עכשיו נוסיף את שאר המרכיבים: סויה, שמן שומשום, שום, ג’ינג’ר, דבש ומלח.
  4. נטעם – אם צריך דילול נוסיף עוד מים, אם יצא נוזלי מדי נוסיף עוד טחינה.
    אופציונלי: להוסיף צ׳ילי גרוס למי שאוהבת חריף.

לסלט:

  1. נניח בקערה גדולה חסה, מלפפון, בצל סגול וכוסברה.
  2. נוסיף מעל את הטופו הקריספי.
  3. נשפוך את הרוטב וניתן ערבוב עדין שיצפה הכול.
  4. אפשר להוסיף מעל שומשום.

בתאבון!

 

 

סרטון הכנה: