עדשים שחורות עם בעדיפסטי

מה שנקרא: מנת ברזל תכירו: מילה חדשה בלקסיקון: בעדיפסטי. אני יודעת, אנטיפסטי הוא לא אנטי הוא בסך הכל מילת תיאור אבל אנחנו בעד מילים חיוביות כאן במרחב אז היי בעדיפסטי מי ייתן ותמיד תצביע שיהיה לנו כוח להכין אותך

מצרכים:

כוס וחצי עדשים שחורות בלוגה (שהושרו במים לפחות שעה), בצל קצוץ, פלפל חתוך לקוביות, גזר פרוס, פטריות פרוסות, שמן זית, מלח, טימין, אפשר להוסיף: בטטה, תירס, גרגרי חומוס, כרובית, כרוב, קישוא

איך מכינים?

אנטיפסטי:
1. סדרו ירקות בתבנית, זלפו שמן זית, מלח וטימין.
2. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 30 דקות, תוך ערבוב כדי לשמור על חום אחיד.

עדשים:
1. סננו את העדשים ושטפו.
2. בשלו עם 3.5 כוסות מים על אש נמוכה-בינונית עד שהעדשים מתרככות.
3. ערבבו עם האנטיפסטי, הוסיפו פטה/גבינה/טחינה לפי הטעם.

סרטון הכנה: