פלאפסטו אפוי

בזמן האחרון אני משתדלת כמה שיותר לעלות השראות לארוחות צהריים, מהסיבה הפשוטה: זה תמיד כיף לקבל השראה לארוחות כאלה. תהנו :)

מצרכים:

340 גרם גרגרי חומוס (או מקופסת שימורים, מבושלים ומסוננים), צרור פטרוזיליה, צרור בזיליקום, חצי בצל סגול (או רגיל), שן שום, מלח, חצי לימון סחוט, אופציונאלי: 2 כפות קמח עדשים/חומוס/שיבולת שועל במקרה של מרקם מתפורר, לטחינה: 3 כפות טחינה גולמית, 3 כפות מים, חצי לימון, מלח

איך מכינים?

1.טחנו במעבד מזון את גרגרי החומוס, הפטרוזיליה, הבזיליקום, הבצל, השום, המלח והלימון עד לתערובת אחידה. אם המרקם מתפורר, הוסיפו 2 כפות קמח עדשים/חומוס/שיבולת שועל.

2. כדררו את התערובת לכדורים, הברישו במעט שמן זית ואפו בתנור על 180 מעלות למשך 30 דקות או באייר פריי למשך 15 דקות ב-180 מעלות.

3.בסיר קטן על אש בינונית, בשלו כוס קינואה צבעונית עם 2 כוסות מים רותחים למשך 15 דקות.

4.טחנו את הבזיליקום, טחינה, מים, לימון ומלח עד לקבלת ממרח חלק.

5.הגישו בקערה עם חסה, קינואה, ממרח הפסטו ואבוקדו. תהנו!

סרטון הכנה: