פסטה ביתית מ2 מרכיבים

מצרכים:

איך מכינים?

⁨פסטה ביתית משני מרכיבים 🤌🏼
ללא גלוטן וטבעונית

מה צריך לפסטה:
בטטה בינונית-גדולה
2 כוסות קמח ללא גלוטן ייעודי לאפייה (אני השתמשתי בקמח קאפוטו)

לרוטב:
2 שיני שום כתושות
חופן בזיליקום
10-12 עגבניות שרי חצויות
כף מייפל (או כל ממתיק שאוהבות)
אפשר להוסיף מעל כל תוספת שאוהבות: פרמז’ן, שמרי בירה, שקדים קלויים, מה שבא לכן.

איך?
1. נועצים מזלג בבטטה ומניחים אותה (שלמה) במיקרוגל (או אופים בתנור עד שהיא מתרככת) עד שהיא רכה לגמרי – בערך 7-8 דקות, תלוי בגודל שלה.
2. חותכים אותה לחצי, מוציאים את הבפנוכו הרך (בלי הקליפה) שלה ומועכים טוב טוב.
3. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי לישה.
4. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים.
אם הבצק דביק-מוסיפים עוד קמח בהדרגה.
אם הוא יבש מדי-מוסיפים טיפונת מים.
5. מכדררים לכדור ומניחים במקרר ל10 דקות.
6. בינתיים מרתיחים סיר מים עם מלח.
7. כשהמים רותחים, גוזרים את הבצק לחתיכות קטנות ובאלכסון עם מספריים נקיות וקצת מקומחות ישירות לתוך הסיר.
8. כשהן צפות- מסננים.

בזמן שהפסטה מתבשלת:
1. מחממים שמן זית במחבת.
2. מוסיפים את השום, אחריו את העגבניות, הבזיליקום, המייפל וחצי כוס ממי הבישול של הפסטה.
3. מקפיצים כמה דקות עד שהעגבניות מתרככות.
4. מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים טוב-טוב וזהו.
5. אם בא לכן- תוסיפו מעל קצת פרמז’ן 🤌🏼
ובתאבון😍

סרטון הכנה: