3 סוגי רטבים מעולים לסלטים

מצרכים:

חופן נענע, חצי כוס שמן זית, 4 כפות דבש (או ממתיק נוזלי), לימון שלם סחוט, כפית מלח, גביע יוגורט ביו 200 גרם (אפשר טבעוני), כף גדושה חרדל דיזון גרגרים, שן שום כתושה, חצי לימון סחוט, 4 כפות מייפל (או ממתיק נוזלי), מלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור, ראש שום קלוף, 5 כפות שמן זית, רבע כפית מלח, חצי כוס חומץ בלסמי ממודנה, מעט צ'ילי גרוס

איך מכינים?

נענע לימונית:
1. נטחן את כל המרכיבים עד למרקם חלק.
2. נשפוך לצנצנת אטומה ונשמור בקירור.
3. נזלף מעל סלט.

רוטב קיסר בלי מיונז:
1. נערבב את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה וקטיפתית.
2. נעביר לצנצנת ונשמור בקירור.

ויניגרט שום קונפי:
1. נניח את שיני השום הקלופים בנייר אפייה או אלומיניום ונזלף מעל שמן זית.
2. נעטוף ונכניס לתנור/אייר פריי על 180 מעלות ל-25-35 דקות עד שהשום מתרכך.
3. נמעך את השום ונכניס לצנצנת עם שאר המרכיבים.
4. נשקשק ונשמור בקירור.

סרטון הכנה: