- בקערה גדולה נשפוך את העדשים יחד עם מים רותחים עד שמכסה הכל. ניתן לזה ״להתבשל״ 10 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
עם מי ההשרייה נשקה את הצמחים (זה דשן מעולה להם).
נכניס לבלנדר 2 כוסות עדשים (אחרי ההשרייה) יחד עם הבטטה המבושלת והשיבולת שועל. - אפשר להוסיף מעט מלח.
- נטחן עד בלילה אחידה.
אם זה רך מדיי, אפשר להוסיף מעט שיבולת שועל. - נעביר לקערה, נוסיף את שאר התבלינים ונערבב.
- נכדרר לצורת כדור ונמעך (אפשר לשמן את הידיים כדי שיהיה נוח יותר).
- נזלף מעל שמן זית ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למדך 15-20 דקות (עד שהקציצות הופכות להיות זהובות),
או לחלופין: להכניס לאייר פריי/לטגן מ2 הצדדים. - לרוטב: נטגן את הבצל עם מלח עד שמשחים ונוסיף את הרוטב האדום המעורבב.
ניתן לזה להתבשל כמה דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט ונוסיף את הקציצות. - נטגן עוד 2 דקות ונכבה את האש.
תהנו🫶🏼
*שימו לב שרשום על האריזות שיבולת שועל ללא גלוטן כדי שלא יהיה חשש אפילו לגלוטן.