פלפלים ממולאים

יש אתר שנקרא ״מתכון עם זיכרון״ שנועד להנציח את הנופלים יחד עם מתכונים שאהבו לאכול ובכך להמשיך אותם ולתת להם משמעות, בחיים. הכנתי פלפלים ממולאים שקים יחזקאל לבנגרונד מאוד אהבה, והוא הולך ככה :

מצרכים:

6 פלפלים אדומים, 2 כוסות אורז בסמטי שטוף, 2 בצלים, 2 שיני שום, 400 מ"ל רסק עגבניות בלי תוספת סוכר, כפית פלפל שחור, כפית מלח, 3 כפות מייפל

איך מכינים?

1. הכנת המילוי: טגנו את הבצל עם מעט מלח בשמן זית עד להזהבה. הוסיפו את השום, ערבבו, ואז הוסיפו את האורז וערבבו היטב. כבו את האש.

2. הכנת הפלפלים: חתכו את ראשי הפלפלים והוציאו את הזרעים. מלאו כל פלפל בכ-2/3 מכמות האורז.

3. הכנת הרוטב: ערבבו בקערה את רסק העגבניות עם 2 כוסות מים, מייפל, מלח ופלפל שחור. מזגו 2/3 מהתערובת לתוך הפלפלים הממולאים ואת השאר שפכו לסיר רחב ועמוק (סוטאז').

4. בישול: הניחו את הפלפלים בסיר, כסו, ובשלו על אש בינונית במשך שעה, עד שהאורז מתרכך. אם יש צורך, הוסיפו עוד נוזלים במהלך הבישול.

5. הגשה: הגישו חם ותהנו מזיכרון מרגש עם משמעות.

סרטון הכנה: