1. הכנת המילוי: טגנו את הבצל עם מעט מלח בשמן זית עד להזהבה. הוסיפו את השום, ערבבו, ואז הוסיפו את האורז וערבבו היטב. כבו את האש.
2. הכנת הפלפלים: חתכו את ראשי הפלפלים והוציאו את הזרעים. מלאו כל פלפל בכ-2/3 מכמות האורז.
3. הכנת הרוטב: ערבבו בקערה את רסק העגבניות עם 2 כוסות מים, מייפל, מלח ופלפל שחור. מזגו 2/3 מהתערובת לתוך הפלפלים הממולאים ואת השאר שפכו לסיר רחב ועמוק (סוטאז').
4. בישול: הניחו את הפלפלים בסיר, כסו, ובשלו על אש בינונית במשך שעה, עד שהאורז מתרכך. אם יש צורך, הוסיפו עוד נוזלים במהלך הבישול.
5. הגשה: הגישו חם ותהנו מזיכרון מרגש עם משמעות.