1. חצילים: חותכים את החציל לאורך ל-4 פרוסות ומסדרים בתבנית. מפזרים מלח ומניחים למשך 10-20 דקות עד שיוצאים נוזלים.
מנגבים את הנוזלים, מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות עד שהחצילים משחימים ומצטמקים. מסדרים בצלחת.
2. ביצים: מבשלים במים רותחים למשך 7 דקות בדיוק, שוטפים במים קרים מיד ומקלפים.
3. ירקות טריים: חותכים את העגבנייה והמלפפון, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון סחוט.
4. טחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם 4 כפות מים, מלח, לימון, שום ופלפל שחור עד למרקם נוזלי.
5. הרכבה: מסדרים את החצילים הצלויים, הביצים, גרגרי החומוס, הטחינה, הפטרוזיליה והירקות בקערה. מומלץ להגיש עם פרוסת לחם כוסמין מלא, שיפון או קמח מלא.