סלט מגדרה קינואה

מצרכים:

חסה לאליק (או כל חסה), חופן עגבניות שרי חתוכות, מלפפון חתוך, פלפל חתוך, בצל סגול קצוץ, כוס קינואה לבנה שטופה, כוס עדשים שחורות שטופות, כף שמן זית, 3 כפות טחינה גולמית, 2 כפות מייפל, חצי לימון סחוט, שליש כוס מים

איך מכינים?

1. מבשלים את הקינואה: מוסיפים לה 2.5 כוסות מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית למשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים להתקרר 10 דקות עם מכסה.

2. מבשלים את העדשים: מבשלים במים רותחים עד שמתרככות. אם נותרו מים, מסננים.

3. קוצצים את כל הירקות לסלט ומניחים בקערה.

4. מוסיפים כוס קינואה מבושלת וכוס עדשים מבושלות.

5. מערבבים את מרכיבי הרוטב, מזלפים מעל הסלט ומערבבים היטב.

6. מגישים ונהנים.

סרטון הכנה: