סילאן תמרים ביתי

מצרכים:

חצי קילו תמרים, ליטר מים

איך מכינים?

1. נוציא את הגרעין של התמרים ונניח בסיר גדול.
2. נמלא ליטר מים (עד שמכסה הכל ועוד קצת) ונבשל למשך 15 דקות על אש גבוהה.
3. נשפוך לקערה עם בד ונסחט את כל הנוזלים. (מה שמתקבל זה מחית תמרים שאפשר להכין ממנה כדורי תמרים).
4. נחזיר חזרה לסיר ונבשל על אש נמוכה למשך שעה.
5. ככל שיתבשל יותר כך יצטמצם יותר ויהיה מרוכז יותר.
6. נשפוך לצנצנת אטומה ונשמור בארון.

סרטון הכנה: