לחמניות עדשים כתומות

אפשר למרוח הכל בפנים! תהנו👌🏻

מצרכים:

כוס עדשים כתומות שהושרו במים פושרים לפחות שעתיים, שקית אבקת אפייה, רבע כוס אבקת פיסיליום (60 מ"ל), כפית מלח, 2 כפות סילאן או כל ממתיק, 2 כפות שמן זית, רבע כוס מים (60 מ"ל), רבע לימון סחוט, אופציונאלי: שומשום מעל

איך מכינים?

1. טוחנים את העדשים עם שאר המרכיבים (פיסיליום, שמן זית, לימון, סילאן, מלח, מים) במעבד מזון בפולסים עד לקבלת בצק.

2. מרטיבים את הידיים, יוצרים 4 לחמניות ומפזרים שומשום מעל.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.

4. מצננים ומגישים.

סרטון הכנה: