רוטב איולי טבעוני

מצרכים:

חבילת טופו משי (340 גרם), 3 שיני שום, רבע כוס שמרי בירה, כף חרדל קלאסי, חצי לימון סחוט או 3 כפות חומץ תפוחים, מלח, כוס קינואה (מושרת שעה), 2.5 כוסות מים, חופן עגבניות שרי, מלפפון, צרור פטרוזיליה/כוסברה/בצל ירוק/נענע

איך מכינים?

1. טחנו את כל מרכיבי האיולי בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. אחסנו בצנצנת אטומה במקרר עד 3 ימים.

2. בסיר, בשלו את הקינואה עם המים כ-15 דקות עד שהיא רכה. אם צריך, הוסיפו מים.

3. חתכו את הירקות דק.

4. ערבבו את הקינואה עם הירקות, זלפו מעל את האיולי והגישו.

סרטון הכנה: