כרובית בציפוי רוטב ברביקיו

מצרכים:

חצי ראש כרובית חתוכה לפרחים, 4 כפות קמח חומוס (או קמח עדשים), חצי כוס מים (125 מ"ל), כוס רסק עגבניות ללא תוספת סוכר, תיבול: חצי כפית צ'ילי, כף תבלין ברביקיו, מלח, רבע כוס מים

איך מכינים?

1. הכנת הבלילה:
– נערבב את קמח החומוס עם המלח ונוסיף בהדרגה את המים עד לקבלת בלילה אחידה.

2. ציפוי ואפייה:
– נטבול את פרחי הכרובית בבלילה ונניח בתבנית אפייה.
– נאפה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 25-30 דקות (או באייר פריי בפחות זמן).

3. הכנת הרוטב:
– נערבב את רסק העגבניות עם התיבול במחבת על אש נמוכה.
– נוסיף את הכרובית האפויה למחבת ונצפה אותה היטב ברוטב.

סרטון הכנה: