טורטיות מ-2 מרכיבים ללא גלוטן

והיום לארוחת צהריים: טורטיות מ2 מרכיבים (ללא גלוטן, טבעוני), טופו ואבוקדו. תגידו ביי ביי לטורטיות הקנויות בסופר, כי יש אלטרנטיבה פי 1000 יותר טעימה ובריאה, וכן, הן הרבה יותר פשוטות ממה שאתן חושבות..

מצרכים:

לטורטיות:, בטטה קטנה/בינונית אפויה, חצי כוס כוסמת ירוקה מושרת (125 מ"ל/100 גרם), כוס מים (250 מ"ל), למילוי:, רבע חבילת טופו חתוך לקוביות, 4 כפיות גרגרי חומוס מקופסת שימורים (או חומוס יבש שהושרה ובושל), חצי אבוקדו, אופציונלי: עלה פטרוזיליה

איך מכינים?

1. הכנת הטורטיות:
– נטחן בבלנדר את הבטטה האפויה, הכוסמת המושרת, המים, ומלח ליצירת תערובת דומה לפנקייק.

– במחבת נון-סטיק משומנת, ניצור יציקות קטנות ונמרח בעדינות לצורת עיגול.

– נטגן עד שדפנות הטורטייה מתייבשות ומרכזה קשיח, נהפוך בעזרת כף רחבה ונמשיך לטגן.

2. הכנת המילוי:
– נטגן את קוביות הטופו בשמן זית עד שהן קריספיות.

– נוסיף גרגרי חומוס, פטרוזיליה, מלח ופפריקה ונערבב.

3. הרכבת הטורטיות:
– נמעך את האבוקדו עם מלח (ואפשרות לתוספת לימון או שום).

– נמרח את האבוקדו על הטורטיות, נוסיף את הטופו המוקפץ, ונגיש.

תיבול: מלח, פפריקה אדומה לפי הטעם

סרטון הכנה: