טופו בסגנון אסייתי

לכל מי שתמיד רצתה להתחבר לטופו והרגיש לה תמיד כאילו הוא עוף מוזר בבית, קחו את המתכון הבא שאולי ישנה לכן את החשיבה עליו: טופו בסגנון אסייתי שפשוט מתאים...להכל! לצד אורז/אורז מלא/קינואה/כוסמת וכ׳ו.

מצרכים:

חצי חבילת טופו (150 גרם), כף חמאת בוטנים טבעית (או טחינה גולמית), כף מייפל (או ממתיק אחר), כף סויה ללא גלוטן (עדיף ללא סוכר), כוס נוזל קוקוס 6%-8% שומן (או משקה שקדים/קוקוס לתוצאה פחות סמיכה)

איך מכינים?

1. הכנת הרוטב:
– נערבב את חמאת הבוטנים, המייפל, הסויה ונוזל הקוקוס עד לקבלת בלילה אחידה.

2. טיפול בטופו:
– נחתוך את הטופו לקוביות ונספוג את הנוזלים בעזרת נייר סופג או בד.
– נטגן את הטופו בשמן זית עד שהוא שחום וקריספי.

3. בישול עם הרוטב:
– נשפוך את הרוטב על הטופו במחבת ונמשיך לטגן עד שהרוטב מצטמצם.

4. הגשה:
– נגיש עם קינואה, גזר צבעוני, ותרד בייבי. מומלץ להוסיף שומשום וצ'ילי חריף מעל.

סרטון הכנה: