1. הכנת החצילים:
– נפרוס את החצילים בעובי בינוני ונניח בתבנית עם נייר אפייה. נפזר מלח ונניח להם 20 דקות כדי לשחרר נוזלים.
– נספוג את הנוזלים עם נייר סופג ונזלף שמן זית מעל.
– נאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות, נהפוך את הפרוסות במהלך האפייה.
2. הכנת הרוטב:
– נחמם שמן זית במחבת רחבה ונכתוש את השום פנימה.
– נוסיף את רוטב העגבניות, המלח והבזיליקום ונבשל על אש נמוכה-בינונית למשך 15-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
3. הרכבה ואפייה:
– בתבנית אפייה נמרח שכבת רוטב בתחתית, נסדר שכבת חצילים, ונוסיף מוצרלה ופרמזן.
– נחזור על השכבות לפחות 3 פעמים, כשכבה אחרונה היא רוטב עגבניות.
– נאפה בתנור למשך חצי שעה. ב-2 הדקות האחרונות נפזר מוצרלה מעל.
4. הגשה:
– נחתוך את המלזנה ונגיש חם.