בטטה אפויה במילוי קינואה וטופו

מצרכים:

חצי כוס קינואה שטופה (אפשר להמיר בכוסמת ירוקה/קלויה או אורז מלא), בטטה, שליש חבילת טופו חתוך לקוביות, 6 פטריות פרוסות, 3 כפות גרגרי חומוס (אפשר מקופסת שימורים), מלח לפי הטעם

איך מכינים?

1. הכנת הקינואה:
– בסיר קטן על אש בינונית, שמים חצי כוס קינואה ו-2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים למשך 15 דקות.

2. אפיית הבטטה:
– מכניסים בטטה שלמה לתנור למשך 35 דקות ב-190 מעלות עד שהיא רכה, או לחלופין למיקרוגל ל-7-9 דקות, בהתאם לגודל.

3. הכנת המילוי:
– מקפיצים את הטופו עם שמן זית ומלח. מוסיפים את הפטריות וגרגרי החומוס וממשיכים להקפיץ עד שהכל נהיה שחום (אפשר להוסיף פפריקה, כורכום, פלפל שחור). מערבבים עם הקינואה.

4. הרכבת המנה:
– חותכים את הבטטה לאורך, ממלאים במילוי ומעל שמים טחינה גולמית.

סרטון הכנה: