אמפנאדאס בטטה טבעוני ובלי גלוטן

מצרכים:

בטטה בינונית אפויה (במיקרוגל/תנור/סיר מים חמים), כוס (250 מ"ל) קמח שיבולת שועל (או קמח שקדים/קמח כוסמת), בצל סגול פרוס, 8-10 פטריות פרוסות, לציפוי: ביצה (או שמן זית לטבעוני) ושומשום

איך מכינים?

1. בקערה, מועכים את הבטטה עד שלא נשארים גושים.

2. מוסיפים בהדרגה את הקמח (מתחילים מחצי כוס ומוסיפים עד לקבלת בצק אחיד שקל לעבוד איתו).

3. מכדררים את הבצק לכדור, חוצים אותו, מרדדים כל חצי בעזרת מערוך (לא דק מדי), וחותכים לעיגולים בעזרת סכין או סכין פיצה.

4. מטגנים את הבצל והפטריות עם שמן זית עד שיזהיבו.

5. מניחים 3 כפות מהמלית בקצה כל עיגול בצק, סוגרים היטב ומועכים עם מזלג לסגירה מושלמת.

6. מברישים בביצה או שמן זית ומפזרים שומשום.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהקצוות זהובות.

 

*אפשרות נוספת: לחתוך את הבצק לעיגולים קטנים מאוד , ולהכניס לתוכם תערובת. ככה יהיו לכן כיסוני בטטה קטנים וחמודים.

*אפשר להתפרע עם המילוי! גבינות שונות, ירקות, בשר, עוף, דגים וכו.

*בכל התערובת יש כ750 קלוריות

סרטון הכנה: