עוגיות פצפוצי כוסמת מ-2 מרכיבים

מצרכים:

1.5 כוסות כוסמת ירוקה (250 מ"ל לכוס), 200 גרם שוקולד מריר 60% קקאו (או כל אחוז), אופציונאלי: 2 כפות מייפל, שוקולד לבן

איך מכינים?

1. מחממים מחבת על אש נמוכה ומוסיפים את הכוסמת. מערבבים ללא הפסקה כדי למנוע שריפה.
2. כשהכוסמת מתחילה לפצפץ וכל הגרגרים מקבלים גוון חום אחיד, הכוסמת מוכנה. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט.
3. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל, ניתן להוסיף מייפל בשלב זה אם רוצים.
4. יוצקים את השוקולד המומס על הכוסמת ומערבבים עד שהכוסמת מצופה לחלוטין ונוצר מרקם דמוי בצק.
5. מכדררים כדורים קטנים מהתערובת ומועכים מעט לצורת עוגיות.
6. אם רוצים, טובלים את העוגיות בשוקולד לבן.
7. מכניסים למקרר למשך 30 דקות לפחות להתייצבות לפני ההגשה.
מספיק לכ-8 עוגיות (תלוי בגודל).

סרטון הכנה: