מיני ריסס בצק עוגיות מ-4 מרכיבים

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר (כל אחוז), 1.5 כוסות קמח שקדים (או קמח שיבולת שועל), 1/4 כוס מייפל (60 מ"ל), 1/3 כוס חמאת שקדים (או חמאת בוטנים, 80 מ"ל), מעל (אופציונאלי): קינמון, חמאת בוטנים טבעית, שוקולד מגורד, שוקולד לבן ללא סוכר מומס

איך מכינים?

1. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל עם מעט שמן זית/קוקוס, מערבבים כל 30 שניות למניעת שריפה.
2. מסדרים מיני תבניות קאפקייקס, מזלפים את השוקולד לתחתית התבניות עד לכיסוי מלא, ומכניסים למקרר להתייצבות.
3. מערבבים בקערה את הקמח, המייפל, וחמאת השקדים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק מתפורר (במיוחד עם קמח שיבולת שועל), מוסיפים מעט מים. אם דביק, מוסיפים עוד קמח.
4. יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים מעל שכבת השוקולד בתבניות, משטחים מעט.
5. מזלפים מעל שכבת שוקולד נוספת (מריר/לבן) ומכניסים למקרר להתייצבות כ-20 דקות.
6. מגישים ונהנים!

סרטון הכנה: