גאלט תפוחים ללא גלוטן

מצרכים:

2 כוסות קמח שקדים, ביצה M (או 3 כפות רסק תפוחים לטבעוני), כף אבקת אפייה, כף סוכר קוקוס (או מייפל/דבש/סילאן/סוכר רגיל), 4 תפוחים ירוקים מקולפים (או כל סוג תפוח), 3 כפות סוכר קוקוס (או ממתיק אחר), כף גדושה שמן קוקוס (או שמן זית/חמאה), כף קינמון, אופציונאלי: כפית ציפורן, כפית הל, חצי לימון סחוט

איך מכינים?

1. מערבבים בקערה את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קמח בהדרגה. אם מתפורר, מוסיפים מעט מים.
2. מרדדים את הבצק לעיגול שטוח על נייר אפייה ומניחים בצד.
3. פורסים את התפוחים לחצי ולרבעים דקים.
4. מטגנים את התפוחים במחבת עם שמן קוקוס, קינמון וסוכר קוקוס עד שהם רכים ומקבלים גוון כהה. מניחים להתקרר מעט.
5. מסדרים את התפוחים במרכז הבצק בצורת מניפה או אחרת. מקפלים את קצוות הבצק על התפוחים.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו למשך 15 דקות. מצננים 5 דקות וחותכים.

סרטון הכנה: