אצבעות פטה ודבש מ-4 מרכיבים

מצרכים:

חבילת גבינת פטה (או חלופה טבעונית), 7-10 דפי אורז עגולים/מרובעים, זילוף דבש, 2 ביצים (או 1/2 כוס מים במקום הביצים), מעל: שומשום וזילוף שמן זית

איך מכינים?

1. חותכים את גבינת הפטה לאצבעות שוות בגודלן.
2. בקערה רחבה מערבבים את הביצים עם 1/3 כוס מים.
3. טובלים כל דף אורז בקערת מים למשך דקה ומניחים על משטח יבש.
4. מניחים אצבע פטה בקצה דף האורז, מקפלים את הדף הדוק סביב הגבינה, וסוגרים את הקצוות כלפי מטה.
5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית ומפזרים שומשום מעל.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהדפים מקבלים גוון חום.
7. מצננים לכמה דקות, מזלפים דבש בנדיבות מעל ומגישים.

סרטון הכנה: