דאל עדשים כתומות הכי פשוט שיש

מצרכים:

בצל, חצי בטטה חתוכה לקוביות, כוס עדשים כתומות, 4 כפות רסק עגבניות (ללא תוספת סוכר), כוס נוזל קוקוס, כוס מים, מלח, 4 כפות קמח חומוס (או עדשים אדומות), כוס מים, ביצה

איך מכינים?

1. הכנת הדאל:
– במחבת על אש בינונית, מטגנים את הבצל (עם מלח) עד שהוא מזהיב.
– מוסיפים את הבטטה, העדשים, והרסק עגבניות ומערבבים.
– מוסיפים את נוזל הקוקוס והמים, מנמיכים את האש ונותנים לתבשיל להתבשל עד שהבטטה רכה. אם יש צורך, מוסיפים עוד מים.

2. הכנת טורטיות החומוס:
– מערבבים את כל המרכיבים לבלילה.
– יוצקים למחבת משומנת ומטגנים. הופכים כאשר הדפנות מתקשות.

מגישים יחד את הדאל והטורטיות.

סרטון הכנה: