חטיף פצפוצי קינואה מ-3 מרכיבים

קניתי מוצר חדש והתאהבתי בו אז הכנתי אותו בבית לקח לי 10 דקות להכין ופחות מחצי שקל לכל חטיף אין לי ספק שאתן גם תאהבו.

מצרכים:

1.5 כוסות קינואה לבנה לא מבושלת, 200 גרם שוקולד (מריר/חלב, לפי העדפה), 1/2 כפית תמצית וניל, חמאת בוטנים, חמוציות, אוכמניות, מלח גס, שבבי קקאו, גרידת תפוז

איך מכינים?

1. מחממים מחבת רחבה על אש בינונית-קטנה. כשחמה, מוסיפים את הקינואה ומערבבים ללא הפסקה.

2. לאחר דקה-שתיים, הקינואה תתחיל להשמיע רעשי פיצוץ קטנים. מסירים מהאש כשהקינואה מקבלת גוון חום בהיר וקריספית.

3. ממיסים את השוקולד בקערה במיקרוגל יחד עם כף שמן זית/קוקוס, עוצרים לערבוב כל 30 שניות למניעת שריפה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.

4. מעבירים את הקינואה לשוקולד המומס ומערבבים היטב.

5. יוצרים יציקות של התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים תוספות אופציונליות מעל ומכניסים לקירור למשך חצי שעה לפחות.

6. מאחסנים בקירור ומגישים קר.

סרטון הכנה: