1. הכנת הקינואה:
– נטגן את הבטטה עם התרד למשך 2 דקות עם מלח.
– נוסיף את הקינואה ונערבב.
– נוסיף מים עד שמכסה את התערובת ועוד קצת (4 כוסות מים רותחים סה"כ).
– נכסה ונבשל למשך 15-20 דקות עד שהבטטה מתרככת (להוסיף מים אם יש צורך).
2. הכנת הרוטב:
– נטגן את הבצל עד שהוא מזהיב ונוסיף את רסק העגבניות.
– נערבב למשך דקה, נוסיף מלח, פלפל שחור, אורגנו ונוריד מהאש.
3. הכנת הכרוב:
– נמלא סיר גדול במים רותחים ונבשל את הכרוב למשך 5-10 דקות כדי להקל על קילוף העלים.
– נקלף את העלים אחד-אחד (אפשר להחזיר לסיר אם קשה לקלף).
– נמלא כל דף כרוב ב-2 כפות מתערובת הקינואה, נקפל את הדפנות ונגלגל הדוק.
4. אפייה:
– נניח את הממולאים בתבנית מרופדת ברוטב עגבניות ומעל נפזר עוד רוטב.
– נאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות.