מרק ברוקולי ואפונה הכי קרמי שיש

מצרכים:

יחידת בצל סגול/לבן חתוך לפרוסות, חצי כרובית חתוכה לפרחים (או חצי חבילה קפואה), כוס אפונה קפואה, חצי שקית ברוקולי קפוא (או טרי), מלח, אופציונאלי: קישוא, תרד, סלרי, פטרוזיליה, כרוב ניצנים, תפוח אדמה, בטטה

איך מכינים?

1. נטגן את הבצל בסיר על אש בינונית עם מעט מלח עד שמזהיב ומשחרר מתיקות.
2. נוסיף את הכרובית, האפונה והברוקולי ונערבב עם עוד מלח.
3. נמלא מים רותחים עד לכיסוי הירקות ועוד קצת.
4. נבשל כ-15 דקות עד שהירקות רכים וניתן למרק להתקרר.
5. טוחנים בבלנדר/בלנדר מוט למרקם אחיד.
6. אפשר להגיש עם טחינה גולמית, צ'ילי גרוס וטוסטונים מקמח חומוס.

סרטון הכנה: